CRNA HRONIKA

Autom sletio s ceste pa se objesio užetom za šlepanje

Imljani u šoku poslije samoubistva Save Ražića

M. KEBIĆ

15.5.2015

U Imljanima nadomak Skender-Vakufa jučer je sahranjen Savo Ražić (22), koji se dan ranije objesio nakon što je Passatom sletio s ceste u selu Zlovarići, potvrdili su za “Dnevni avaz” mještani Imljana, koje je ovaj slučaj šokirao. Ražić je poslije nesreće izašao iz vozila, izvadio iz prtljažnika uže za šlepanje i objesio se u blizini mjesta gdje je sletio.

Imućna porodica

Izvori bliski istražnim organima pojasnili su da je Ražića u srijedu oko četiri sata pronašao njegov otac Stojko, koji je prethodno obavijestio policiju o sinovom nestanku. 

mjesto-slijetanja

Foto: Avaz (Mjesto gdje je 22-godišnjak sletio autom)

Mještani Imljana kazali su nam da su jučer svi bili na posljednjem ispraćaju mladiću, kojeg će pamtiti kao vrijednog i čestitog. Jedan od mještana, koji je zbog dobrih odnosa sa porodicom zamolio da mu ne navodimo ime, kazao je da je ova tragedija pogodila cijelo selo i da su skoro svi bili na Ražićevom sprovodu.

- Postoje razne sumnje kada je riječ o motivima zbog kojih je digao ruku na sebe. Niko nije siguran zbog čega je to učinio i on je istinu odnio sa sobom. Ne vjerujemo da je to učinio zbog štete koja je nastala na vozilu s obzirom na to da potječe iz imućne porodice. Njegov otac je čestit i ugledan preduzetnik i mislim da ta šteta nije motiv. Velika je ovo tuga i tragedija za njegovu porodicu, ali i za sve nas, jer je pokojni Savo bio čestit, pošten i vrijedan mladić - kazao je naš sagovornik.

Mogući motiv

Većina njegovih sugrađana smatra da bi razlog za samoubistvo moglo biti to što se njegova porodica nije slagala s njegovom namjerom da se uskoro preseli kod djevojke u Austriju. Njegov otac nastojao je, naime, zadržati sina kako bi naslijedio porodičnu pilanu.

Radio kod oca

- Ražićev otac posjeduje pilanu i Savo mu je stalno pomagao. Radio je kod oca svakodnevno i nikada se nije čulo da je bilo kakav problem napravio. U Imljanima je njegov otac svima rado pomagao i svi mislimo da bi najmanje sinu pravio probleme zbog štete na automobilu, pogotovo zbog toga što ih ima nekoliko. Stojko ima još tri kćerke - kazao je naš sagovornik.