CRNA HRONIKA

SARAJEVO Petorica muškaraca zatvorila djevojku u vikendicu, jedan je silovao!

Uhapšeni saslušani u Tužilaštvu KS

Am. KOVAČ

3.4.2015

Sarajevska policija, kako saznaje "Avazov" portal, uhapsila je Adnana M., Elemdina Š., Muhameda M., Nermina B. i  Elvira E., zbog sumnje da su u noći sa 11. na 12. mart ove godine počinili krivično djelo protivpravno lišenje slobode jedne djevojke, a Nermin B. je osumnjičen i za silovanje.

Svađa s roditeljima

Naime, djevojka se posvađala s roditeljima, te je sa Adnanom M., Nerminom B. i Elmedinom Š., koje odranije poznaje, otišla na vikendicu Muhameda M.

Naknadno su u vikendicu došli Elvir E. i Muhamed M.

Na vikendici su uhapšeni konzumirali alkohol, a kako su tvrdili tokom davanja izjave u policiji, djevojka je konzumirala Speed.

Neki od njih, kako su kazali u izjavi, ne sjećaju se dešavanja tokom noći jer su bili pijani. Nermin B., koji je osumnjičen za silovanje je sutradan otišao iz vikendice i nije se vraćao.

Fotografisali je nagu

Kako saznajemo, tokom noći neki od uhapšenih su djevojku i fotografirali dok je bila bez odjeće, ali su navodno kasnije fotografije izbrisali.

Uhapšeni su predati u nadležnost Tužilaštvu Kantona Sarajevo gdje su danas saslušani.

Ovu informaciju potvrdio nam je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

- Nakon saslušanja, Općinskom sudu u Sarajevu upućen je prijedlog da se N.B., A.M. i E.E. odredi mjera jednomjesečnog pritvora, dok su E.Š. i M.M. pušteni na slobodu - kazao je Hamzić.

Advokat Omar Mehmedbašić zastupa uhapšenog Adnana M.

- Moj klijent je tokom saslušanja negirao da ima bilo kakve veze sa krivičnim djelom koje mu se stavlja na teret odnosno protivpravnim lišenjem slobode, a za silovanje on se i ne sumnjiči – kazao je u izjavi za “Avazov” portal advokat Omar Mehmedbašić.