CRNA HRONIKA

Ugušio ga dim u baraci

Banjalučanin Darko Jovanović smrtno stradao u požaru

M. KEBIĆ

27.3.2015

Banjalučanin Darko Jovanović (61) smrtno je stradao u požaru koji je jučer izbio u njegovoj baraci u ulici Milana Milića na broju 34, u banjalučkom naselju Lazarevo (Budžak), potvrdili su Dnevnom avazu izvori bliski istražnim organima.

Navodeći njegove inicijale, Centar javne bezbjednosti Banja Luka potvrdio je da im je slučaj prijavljen juče oko 15.30 sati.

Avazovi izvori, upućeni u slučaj, ispričali su da je Jovanović živio sam, a prilikom intervencije njegovo tijelo je zatečeno u beživotnom stanju.

- Sve upućuje da je uzrok smrti gušenje dimom, odnosno trovanje ugljen-monoksidom, ali to bi precizno svakako trebalo da utvrdi obdukcija - kazao je naš sagovornik.

Uzrok požara još uvijek nije poznat, a bit će utvrđen naknadnim vještačenjem.

- Prostorija u kojoj je pronađeno tijelo je veličine oko desetak metara kvadratnih. Do dolaska vatrogasaca, koji su stigli za oko tri do četiri minuta, Jovanović je već bio u beživotnom stanju. Vatrogasna intervencija trajala je svega oko pola sata, a istini za volju, u baraci je bilo više dima nego plamena - kazao je naš sagovornik, navodeći da su slučaj policiji i vatrogascima prijavile komšije Jovanovića tek kada su uočili dim iz njegove barake.