BIH

DOBOJ Na Domu kulture ispisano „Kolji balije“ i „Nož, žica, Srebrenica“

Ponovo osvanuli uvredljivi grafiti

M. Čabrić

27.2.2015

Stanovnike Doboja ponovo su danas uznemirli nacionalistički grafiti koji su se pojavili na zgradi Doma kulture, u kojoj se nalazi i Američki kutak u Vidovdanskoj ulici.

Crnom bojom ispisani su grafiti „Kolji balije“, „Nož žica Srebrenica“, te poziv građanima da dodju na stadion „Luke“ u subotu 7. marta kada će se ovdje odigrati prvenstvena nogometna utakmica između domaće „Sloge“ i „Ozrena“ iz Petrova. Na gostovanju „Sloge“ u Petrovu došlo je do fizičkog obračuna navijača dva kluba, a upućeni tvrde, sada članovi kluba navijača dobojskog tima „Vojvode“, spremaju osvetu.

doboj-grafiti-02-15-jpg1

- Mi smo ovu utakmicu proglasili susretom visokog rizika i upoznali s tim nadležne organe koji će poduzeti potrebne mjere kako bi utakmica protekla u miru - kazao je potpredsjednik FK „Sloga“ Murvet Bajraktarević.

doboj-grafiti-02-15

Iz Saveza nacionalnih manjina regije Doboj upućeno je saopćenje za javnost u kojem se osuđuje ovaj čin i pozivaju nadležni da konačno pronađu i sankcionišu one koji godinama na ovaj način teroriziraju građane Doboja.