LIFESTYLE

Kako da zadovoljiš djevojku sa 15 maraka za Dan zaljubljenih

Muškarci, mislite o ovome u toku dana, imate još vrlo malo vremena

N. K.

13.2.2015

Sutra je Dan zaljubljenih, a ti i dalje nemaš pojma kako s ograničenim budžetom da djevojci središ dobar poklon? Evo nekoliko prijedloga.

1. Ako voli cvijeće...

Ako tvoja draga voli cvijeće, u jeftinijim cvjećarama skoro za 8 maraka možeš da nađeš sasvim solidan buket. Međutim, cijene cvijeća 14. februara uvijek skoče bar za 50 posto, zato pametni momci krenu dan ranije u potragu za idealnim buketom. Neće ništa da mu fali ako provede jedan dan kod vas u kući - svakako bi u cvjećari isto tako stajao.

S druge strane, uvijek možete da se odlučite za neko lijepo saksijsko cvijeće, koje je još bolja opcija jer duže traje.

E, sad kad ste pola para potrošili na cvijeće, red je negdje i da je izvedete. Za 8 maraka lako možete da popijete po piće bilo gdje u gradu, a u zavisnosti od toga u kom je fazonu, možete da je vodite na kafu, ili na lijepo vince. Ako se odlučite za prvu (jeftiniju) opciju, uz kafu možda uspijete da progurate i neki kolačić.

2. Ako voli nakit...

E sad, nakit je malo skuplji, a ne ide baš da joj kupujete bižuteriju. Jasno da za 15 maraka ne možete ni da maštate o zlatu, ali zato je uvijek tu srebro. Za 12 ili 13 maraka možete da nađete jako lijepe srebrne minđuše (poželjno u obliku srca), koje ćete da spakujete u ukrasnu kutiju od Kineza (1 ili 2 marke) zajedno s čokoladom čokoladom (1 ili 2 marke).

Naravno, sad vam nije ostalo novca da je vodite u izlazak, zato je najbolje da joj uz ovakav poklon priredite romantično večer kod kuće, uz flašu vina koja vam je ostala i romantični film.

3. Ako voli romantiku...

Poklonite joj nešto što će je uvijek podsjećati na vas. Nema boljeg izbora od vaše zajedničke slike, koju ćete u bilo kojoj fotokopirnici moći da napravite za 1 ili 2 marke. Stavite je u lijep ram i na sve stavite mašnu (pola marke). Ostaje vam oko 11 maraka - 6 za dva pića i 5 za dva parčeta pice na putu ka kući.

Pošto je ovaj poklon jako jeftin, a ima veliku emotivnu vrijednost, ostavlja vam prostora da manevrišete ostatkom novca kako hoćete.

4. Ako voli životinje...

Za ovaj poklon se odlučite samo ako ste apsolutno sigurni da vaša djevojka želi kućnog ljubimca, i da je spremna da se brine o njemu! Ako znate da je to slučaj, onda je sigurno ništa neće obradovati više od šteneta ili male mace, a u oba slučaja životinju ne morate da kupujete već je udomite.

Pare potrošite na opremu za ljubimca, i ne zaboravite da mu oko vrata stavite veliku crvenu mašnu.