REGION

DETALJI TRAGEDIJE U ČAČKU Mladić umro, djevojka u komi nakon seksa u upaljenom automobilu

Nagutali se ispušnih plinova

(M.M.)

8.2.2015

Srbijanski grad Čačak uzdrmala je ljubavna tragedija u kojoj se našao mladi par - Nemanja Novaković (26) i njegova djevojka N.S. (24).

Kako pišu Večernje novosti , Nemanjino je beživotno tijelo pronađeno u subotu ujutro oko 7.30 sati pored Audija u garaži stambene zgrade, dok je njegova djevojka u nesvijesti ležala na zadnjem sjedištu automobila.

Pretpostavlja se da je mladićeva smrt nastupila uslijed trovanja ugljen monoksidom, a doktori čačanske bolnice još uvijek se bore za život N.S.

Večernje novosti doznaju da je par u noći s petka na subotu ušao u Nemanjinu garažu te su se u nju zatvorili. Upalili su automobil kako bi se ugrijali, a oboje su, kada su pronađeni, bili bez odjeće. Pretpostavlja se da su vodili ljubav, nakon čega su zaspali.

- Bilo je oko pola osam kada je komšija sreo Nemanjinog oca Slavišu ispred garaže. On je kukao i samo je uspio prozboriti da neko odmah zove Hitnu pomoć i policiju. Komšija je provirio u garažu i vidio golo tijelo mladića kako leži pored automobila, a ispred njega je bilo tragova povraćanja. Bio je sav plav - ispričao je jedan od komšija.

Ubrzo su na mjesto tragedije stigle i ekipe Hitne pomoći. Jedna je djevojku prevezla u bolnicu, a druga je konstatovala mladićevu smrt. Stigle su i policijske ekipe, a ubrzo i mrtvozornici. Cijelo naselje je u šoku.

Kako je ispričao šef lokalne Hitne pomoći Slobodan Vidojević, djevojka je ležala na zadnjem sjedištu automobila i davala je znakove života, odnosno bila je u dubokoj komi i spontano je disala. Hitno je prevezena u Urgentni centar.

- Mladić je pronađen pored automobila i pretpostavlja se da je pokušao otvoriti vrata garaže. Sumnjamo na trovanje ugljen monoksidom od ispušnih plinova iz automobila, ali precizne informacije znat će se nakon obdukcije - rekao je Vidojević.

Neslužbeno se može čuti da su mladić i djevojka kobne večeri bili u gradu, a da su se potom uputili u garažu u zgradi u kojoj živi Nemanja s ocem i majkom, na 12. spratu. Nemanjin otac Slaviša, kada je ujutro vidio da mu sin nije došao kući, nazvao ga je na mobitel, ali niko se nije javljao. U strahu je krenuo pogledati je li mu automobil u garaži, a tamo je zatekao stravičan prizor.