BIH

Danas otvaranje nove skijaške staze na Palama

U okviru projekta gondola "Jahorina ekspres" na relaciji Pale-Jahorina

Mi. K.

4.1.2015

Na Palama će danas, u prisustvu ministra porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmine Davidović, svečano biti otvoreno novo skijalište "Gornje Pale – Ravna planina".

Novo skijalište "Gornje Pale - Ravna planina" realizovano je u okviru projekta gondola "Jahorina ekspres" na relaciji Pale-Jahorina.

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, zvanično će otvoriti reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Rudić, Marko Šljivić i Žana Novaković, najavljeno je iz kompanije "Majneks" Pale.

Ski–centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro", koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudiće sutra besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na čas.

Novi ski-centar nalazi u naselju Gornje Pale, 20 kilometara od Sarajeva i tri kilometra od centra Pala.

Gostima će biti na raspolaganju parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski – vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Iz "Majneksa" najavljuju da je, osim učešća domaćih i međunarodnih zvaničnika, tokom svečanosti otvaranja ski–centra predviđen i nastup paraglajdera iz Aero–kluba "Trebević", dok će u zabavnom dijelu programa nastupiti pjevač Nikola Rokvić.