CRNA HRONIKA

Zbog frakture pršljenja djevojčica koju je udario BMW u Sarajevu ponovo u bolnici

Sarajevo je ponovo u šoku zbog fatalne saobraćajne nesreće

Autor:A. Vr.

2.11.2014

Petnaestogodišnja H. E. koja je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginula majka sedmero djece Josipa Knežević na raskrsnici kod Socijalnog u Sarajevu, vratila se bolnicu nakon što je ustanovljeno da ima frakturu kičmenog pršljena.

- Pacijentica H.E. upućena je na Ortopediju, nije životno ugrožena i bit će liječena bez operacije, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Podsjetimo, Sarajevo je ponovo u šoku zbog fatalne saobraćajne nesreće na glavnoj gradskoj ulici. Ponovo je žrtva pješak. Nesreća se dogodila preksinoć na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Ložionička.

Teško povrijeđena Josipa Knežević (57), koju je BMW-om (E93-J-380) udario 27-godišnji vozač M. N., umrla je jučer na Klinici za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. Vozač je jučer uhapšen i sproveden u Kantonalno tužilaštvo.

Nesretna žena zadobila je teške povrede grudnog koša i stomaka, kojima je podlegla uprkos borbi ljekara da je održe u životu. Smrt još jednog pješaka na našim cestama izazvala je ogorčenje građana.