NOGOMET

Uščuplić više nije trener Sarajeva

Zbog potrebne licence

A. Dr.

26.9.2014

Dženan Uščuplić više nije trener Fudbalskog kluba Sarajevo.

Kako saznajemo, mladi strateg bordo tima nema potrebne licence za obavljanje trenerskog posla te je to glavni razlog zbog kojeg je klub s Koševa odlučio da Uščuplića razriješi dužnosti šefa stručnog štaba.

- Jučer smo iz medija dobili informaciju da gospodin Dženan Uščuplić neće moći voditi utakmicu sa klupe, a danas i poluzvanično. Analizirali smo ovu situaciju zajedno sa gospodinom Uščuplićem i vidjeli smo da se te kazne mogu samo povećavati. Moja je krivica kao direktora Sarajeva što je došlo do ovakvog propusta, rekao je Selimović i dodao: 

- Dženan Uščuplić je donio trofej Sarajevu nakon mnogo vremena i trener je koji još uvijek nije poražen u domaćim takmičenjima. Uščuplić će ostati da radi u Akademiji FK Sarajevo, a mi ćemo ga čekati da završi svoju trenersku edukaciju. Sarajevo će uskoro pronaći novog šefa struke, rekao je Selimović. 

Nakon Selimovića prisutnim medijima obratio se i dosadašnji šef struke bordo tima, Dženan Uščuplić. 

- Mi smo jutros obavili maksimalno korektan razgovor i mogu reći na kraju da momcima stojim na raspolaganju do utakmice sa Širokim Brijegom. Nema sumnje da će oni odigrati dobru utakmicu i pobijediti protiv Širokog, riječi su Uščuplića. 

Kako nam je rekao sportski direktor FK Sarajevo Abdulah Ibraković, klub će do meča sa Širokom Brijegom u nedjelju sigurno imati novog trenera.

- U toku su pregovori sa 6-7 vrhunskih trenera iz regiona i Evrope. Neka se navijači ne brinu, do meča sa Širokim sve će biti u redu, kazao je Ibraković. 

Inače, u medijima ali i u kuloarima se špekulisalo da su mogući nasljednici Uščuplića - Robert Prosinečki, Miodrag Ješić, Faruk Hadžibegić, Mirza Varešanović i Branko Ivanković, no direktor Ibraković nam nije potvrdio da će neko od pobrojanih preuzeti klub sa Kopševa.