ZAMJENIK PREMIJERA

Bislimi nakon sastanka s Lajčakom: Kosovo ostaje konstruktivna strana

Bislimi je ponovio da Kosovo ostaje konstruktivna strana u dijalogu

Besnik Bislimi. Facebook

FENA

19.6.2024

Zamjenik kosovskog premijera Besnik Bislimi kazao je da je sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom u utorak razgovarao o primjeni Briselskog sporazuma i Ohridskog aneksa.

Bislimi je ponovio da Kosovo ostaje konstruktivna strana u dijalogu, posvećena punoj normalizaciji odnosa i međusobnom priznanju, prenosi Kosovo online priopćenje iz kabineta premijera.

"Istaknuo je važnost potpisivanja i pune implementacije sporazuma, kroz izbalansiran, ravnopravan i pravičan plan redoslijeda za strane", dodaje se u priopćenju.

Bislimi je dodao i da je Srbija u većini svojih članova u kontinuitetu kršila sporazum, a posebno član 4 kada je glasala i lobirala protiv članstva Kosova u međunarodnim organizacijama, kao i kroz pismo bivše premijerke Ane Brnabić prošlog prosinca, navodi se u priopćenju.

Specijalni izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak sastao se u utorak u Prištini i s predstavnicima međunarodne zajednice.

Na društvenoj mreži "X" on je naveo da su razgovarali o situaciji na terenu i procjeni međunarodnih predstavnika o situaciji koja je moguća u narednim mjesecima.

Lajčak će se danas sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.