BROJNI SASTANCI

Premijer Kosova Kurti otputovao u Tursku

U glavnom gradu Turske, u Ankari, dočekat će ga predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan

Angili s Kurtijem. Anadolija

Anadolija

31.5.2024

Premijer Kosova Albin Kurti, u pratnji prvog potpredsjednika Vlade Besnika Bislimija i zamjenice premijera Emilije Redžepi, otputovao je sinoć u Tursku, prenosi Anadolija.

U glavnom gradu Turske, u Ankari, dočekat će ga predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) i sastat će se s ministrom vanjskih poslova Hakanom Fidanom, saopćeno je iz Vlade Kosova.

Boravak u Turskoj Kurti će nastaviti u Istanbulu, gdje će učestvovati na prvom Ekonomskom poslovnom forumu između Kosova i Turske. Na forumu će učestvovati brojni biznisi sa Kosova i Turske, kao jedinstvena prilika za proširenje mogućnosti ekonomske i trgovinske saradnje.

Pred polazak, Kurti je ugostio turskog ambasadora na Kosovu Sabrija Tunca Angilija sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i značaju saradnje na zajedničkim projektima u oblastima kulture, odbrane i investicija.

- Naše dvije zemlje dijele odlične bilateralne odnose, a njihovo produbljivanje i jačanje ostaje zajednički cilj - saopćeno je iz kosovske Vlade.

Kurti je izrazio zahvalnost na kontinuiranoj podršci Turske i njenog naroda, narodu i državi Kosova, posebno na njenoj ulozi u članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama i nedavnoj nepokolebljivoj podršci pristupanju Vijeću Evrope.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.