HRVATSKA

Karlovac pod vodom: Bujične poplave uzrokovane obilnom kišom

Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očisti - kazao je gradonačelnik Damir Mandić

Karlovac - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
El. T.

28.5.2024

Grad Karlovac je izvijestio da su pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave. Prema neslužbenim podacima, riječ je o 35 litara kiše po četvornom metru do 18 sati. Vatrogasci su za sada primili 26 poziva zbog ispumpavanja vode te jedan zbog požara. Ima i srušenih stabala i zaglavljenih vrata.

Ulice i parkirališta bili su poplavljeni. Potopljeni su bili i pothodnici i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac, u kojem su se našli zatočeni vozači automobila. Dosad je ispumpana voda iz škola i vrtića te stambenih zgrada, a upravo se ispumpava voda u velikom pothodniku. U nekim dijelovima Karlovca nestalo je struje, a i telefonske linije su u kvaru, piše Index.hr.

- Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očisti - kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak.

Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom, koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.