REAKCIJE

Politički analitičar Enver Kazaz za „Avaz“: Zoran Milanović je glumac u političkom kabareu

Nepoštivanje odluka Ustavnog suda je kažnjivo djelo, kazao je Kazaz

Milanović: Komentirao upozorenje Ustavnog suda. Pixsell / Avaz

21.3.2024

Zoran Milanović, aktuelni predsjednik Republike Hrvatske, u Rijeci je govorio na konferenciji za novinare, gdje je komentirao upozorenje Ustavnog suda Hrvatske da ne može učestvovati na predstojećim parlamentarnim izborima.

„Ne mogu mi ništa“

- Prezirem ta upozorenja. Ne mogu mi ništa. Krše Ustav i predstavljaju smrtnu opasnost za hrvatsku demokratiju. Neću poštivati odluku i radit ću ono što mi nalaže savjest – izjavio je Milanović.

Profesor Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu i politički analitičar Enver Kazaz kazao je za „Avaz“ kako je ova izjava primjer Milanovićeve politike koju provodi, te kako bi kao predsjednik trebao štititi Ustavni sud.

Groteskni lutak

Kazaz je istakao da je nepoštivanje odluka Ustavnog suda kažnjivo djelo te da bi Milanović morao razmišljati o posljedicama svojih izjava, a ne da iracionalno ratuje s HDZ-om.

- On je glumac u nekom političkom kabareu, u kojem je istovremeno pjevač pod šatorom, autoritativni vođa i groteskni lutak koji može tako izjavljivati - kazao je Kazaz.

Iracionalni vođa

Osvrnuo se i na to da će se stav iz Hrvatske odraziti i na BiH.

- Ako Milanović zaista pobijedi u Hrvatskoj, onda nećemo imati racionalnog susjeda, nego iracionalnog vođu koji će nam diktirati neke uvjete, što može inicirati da uđemo u politički sukob - istakao je profesor Enver Kazaz.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.