OSNOVNI KRIVIČNI SUD

Produžen pritvor osumnjičenima za ubistvo Vanje Gorčevske i Žežovskog u Skoplju

Krivično vijeće tog suda je osumnjičenima produžilo mjeru pritvora, postupajući po prijedlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju

Osumnjičenima je produžen pritvor za mjesec dana. Telegraf.rs

H. J. I.

4.1.2024

Osnovni krivični sud u Skoplju produžio je danas za 30 dana mjeru pritvora petorici osumnjičenih u slučaju ubistva 14-godišnje Vanje Gorčevske iz Skoplja i 74-godišnjeg frizera Panče Žežovskog iz Velesa.

Kako se navodi u saopštenju Osnovnog krivičnog suda, Krivično vijeće tog suda je osumnjičenima produžilo mjeru pritvora, postupajući po prijedlogu Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju. 

Palevski uhapšen 5. decembra u Turskoj

Kako se dodaje, prijedlog za produženje mjere pritvora prihvaćen je za V. M, V. K. i B. V, za koje postoji osnovana sumnja za dva krivična djela ubistvo i dva krivična djela otmica, kao i za A.G, osumnjičenog za krivično djelo otmica.

Prijedlog za produženje mjere pritvora za 30 dana prihvaćen je i za S.D, osumnjičenog da je pomogao počiniocu u izvršenju krivičnog djela, u vezi sa bjekstvom prvoosumnjičenog, koji se trenutno nalazi u ekstradicionom zatvoru u Turskoj, dodaje se u saopštenju suda u Skoplju, prenosi Plus info.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za ubistvo Vanje Đorčevske i Panča Žeževskog, uhapšen je 5. decembra u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna potjernica.

Dvostruko ubistvo

Njemu je određen je pritvor u trajanju od 40 dana u zatvoru Balikesir u Turskoj, saopštilo je 29. decembra makedonsko Ministarstvo pravde.

Kako je dodalo, tursko javno tužilaštvo istaklo u dopisu upućenom makedonskom pravosuđu da je Palevskom određen pritvor da bi se omogućilo njegovo izručenje Sjevernoj Makedoniji.

Maloljetna Vanja Gorčevska i Panče Žežovski iz Velesa, koji su prijavljeni kao nestali 27. odnosno 24. novembra, pronađeni su mrtvi kod Skoplja i Velesa 3. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.