ISTRAGA SE NASTAVLJA

Stigli nalazi obdukcije ubijenih Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog

Maloljetna Vanja Gorčevska i Panče iz Velesa, koji su 27. i 24. novembra prijavljen kao nestali, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra

Vanja Gorčevska: Ubijena djevojčica. Facebook

Z. K.

22.12.2023

Nalazi obdukcije ubijenih Vanje Gorčevske i Pančea Žežovskog su stigli nakon 17 dana, ali zasad rezultati nisu objavljeni. Obdukcije je obavio Institut za sudsku medicinu i kriminologiju u Skoplju. Istovremeno, istraga se nastavlja.

Trojica pred tužiocem

Od šest osumnjičenih za organizaciju i izvršenje, kao i za pomoć u bjekstvu Ljupča Palevskog - Palča, samo trojica su pred tužiocem i policijom priznala krivicu za umiješanost u ubistva Vanje i Pančea.

Riječ je o Veliboru Manevu, Bore Videvskom i Vlatku Kešiševu, koji su, osim što su bili prijatelji osumnjičenog Palča, bili i njegovi “saborci iz stranke “Desna”. Oni su prvi uhapšeni i tada je klupko počelo da se odmotava, pišu mediji.

Aleksandar Gorčevski, otac Vanje Gorčevske, koji je, prema Tužilaštvu, dao podatke o vremenu kretanja djevojčice, osumnjičen je da je pomagao u otmici. 

Svi u pritvoru

Tereti se i Stefan Dimkovski, jer je, kako se sumnja, osumnjičenog Palča tokom bjekstva vozio iz Beograda u Tursku. Svi osumnjičeni su u pritvoru u zatvoru “Skoplje” u Šutki.

Maloljetna Vanja Gorčevska i Panče iz Velesa, koji su 27. i 24. novembra prijavljen kao nestali, pronađeni su mrtvi kod Velesa i Skoplja 3. decembra. Prvoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo čeka na izručenje iz Turske.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.