HRVATSKA

Čak četiri para blizanaca idu u isti razred: Mnogi misle da vide duplo, ovako ih učiteljica prepoznaje

Kako i sama kaže jedan par blizanaca nije teško prepoznati jer su u pitanju dječak i djevojčica, dok su ostale samo djevojčice

Čak četiri para blizanaca idu u isti razred. Facebook

H. J. I.

19.11.2023

U Križevcima u Hrvatskoj u jednoj osnovnoj školi postoji razred sa čak četiri para blizanaca. Iako zvuči nevjerovatno, učiteljica uspijeva da ih raspozna prema najsitnijim detaljima, prenosi HRT.

Kako i sama kaže jedan par blizanaca nije teško prepoznati jer su u pitanju dječak i djevojčica, dok su ostale samo djevojčice. 

- Imamo Janu i Klaru, Dunju i Vita, Juliju i Sofiju i Anu i Barbaru. Kako ih prepoznajem? Dunju i Vita nije problem da razlikujem jer su u pitanju dječak i djevojčica - priča učiteljica kroz smijeh.

Ipak, za ostale bliznakinje ima svoje male trikove.

- Janu i Klaru je lako prepoznati jer nisu u potpunosti iste. Julija i Sofija su mi četvrti par blizanaca. Mama je htjela da idu baš kod nas u razred. Julija ima malo krupniju glavicu, a Sofija ima izduženu. Jesam dobro rekla - pita učiteljica ipak nesigurno.

Djevojčice potvrđuju njene riječi, a učiteljica nastavlja pojašnjavanje svojih trikova prepoznavanja bliznakinja.

- Anina i Barbarina sestra je sada sedmi razred i također je bila moj učenik. Ana ima mali biljeg na čelu - pokazuje učiteljica na jedva vidljiv trag na Aninom licu.

Učiteljica priča da se dešavalo i da ljudi kažu da im se čini da vide duplo.

- Kad smo bili na rekreativnoj nastavi u muzeju jedna gospođa je bila iznenađena, pa smo joj pojasnili da imamo četiri para blizanaca. U gradu smo atrakcija - priča ona skroz smijeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.