ODBJEGLI BIZNISMEN

Jabučaninu, članu policijskog narko-kartela u Crnoj Gori, blokirana višemilionska imovina

Imovina Jabučanina blokirana je privremenom mjerom Višeg suda, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva

Jabučanin: Raspisana potjernica za njim. Vijesti.me / BORIS PEJOVIC

N. H. / Vijesti.me

24.9.2023

Božidaru Bobi Jabučaninu, odbjeglom crnogorskom biznismenu i navodnom članu takozvanog policijskog narko-kartela, blokirana je višemilionski vrijedna imovina u Budvi, na Cetinju i u Podgorici. 

Imovina Jabučanina blokirana je privremenom mjerom Višeg suda, a na zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva. 

Blokirana imovina

Kako prenose "Vijesti.me",  budvanski katastar je 11. septembra blokirao nekoliko stanova, poslovnih prostora, ali i zemljišnih parcela, koje Jabučanin posjeduje u Budvi i na Svetom Stefanu. 

Uprava za katastar, područna jedinica Budva, kako piše u dokumentu, rješavajući po prijavi Višeg suda u Podgorici i Uprave za katastar i državnu imovinu, Sektora za upravljanje oduzetom imovinom, a na osnovu Zakona o državnom premjeru i katastru nepokretnosti, donosi rješenje kojim se u listove nepokretnosti upisuje privremena mjera.

Raspisana potjernica

- Privremena mjera obezbjeđenja - zabrana raspolaganja i korišćenja nepokretnosti uz zabilježbu u katastru nepokretnosti, po rješenju Višeg suda -  piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti” imale uvid.

Za Jabučaninom je raspisana potjernica, a blokirani su mu i poslovni prostori u prizemlju jedne stambene zgrade na kojima je upisan kao suvlasnik. 

Jabučaninu, za kojim je raspisana potjernica, blokirana su dva poslovna prostora u budvanskom naselju Bijeli do, od po 200 i 204 kvadrata. Riječ je o nekretninama u prizemlju stambene zgrade, na kojima je Jabučanin upisan kao suvlasnik.

Blokiran je i stan na četvrtom spratu poslovno-stambenog kompleksa TQ Plaza od 85 kvadrata, koji je u stopostotnom vlasništvu Jabučanina.

Privremena mjera upisana je i na zemljišne parcele na Svetom Stefanu od 931 kvadrat, 377 i 249 kvadrata, na kojima se Jabučanin vodi kao suvlasnik.

Zabrana raspolaganja se i odnosi i na porodičnu kuću u budvanskom naselju Podkošljun koja u osnovi ima 106 kvadrata i stambeni prostor od 88 kvadrata, te dvorište od 180 metara kvadratnih.

Blokiran je i stan od 79 kvadrata u istom tom budvanskom naselju, na prvom spratu stambene zgrade.

Policijski narko-kartel

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv ukupno 21 osobe, takozvanog policijskog narko-kartela. 

Optuženi su vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, odbjegli policajac Ljubo Milović, tivatski biznismen Mileta Ojadnić, Ivan Stamatović, gradonačelnik Budve Milo Božović, policijski funkcioner Dejan Knežević, Nebojša Bugarin, bezbjednjak Petar Lazović, Milan Popović, Miloš Mišurović, Marko Novaković, Ivan Nikolić, Goran Stojanović, Božidar Jabučanin, Aleksandar Keković, Vladimir Bajčeta, Tihomir Adžić, Filip Zindović (Kljajević), Dražen Milović, Ivan Mijatović...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.