PODRŠKA

Slavlje i čestitke iz Sandžaka povodom Erdoganove pobjede na predsjedničkim izborima u Turskoj

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija Senad ef. Halitović

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Anadolija

28.5.2023

Slavlje i čestitke iz Sandžaka povodom Erdoganove pobjede na predsjedničkim izborima u Turkiye

- Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović

NOVI PAZAR (AA) – U Novom Pazaru počelo je slavlje povodom pobjede Recepa Tayyipa Erdogana na predsjedničkim izborima u Republici Turkiye, javlja Anadolija.

Čestitke na izbornoj pobjedi Erdoganu i turskom narodu su uputili predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin i muftija sandžački Senad ef. Halitović.

“U ime Bošnjaka Sandžaka čestitamo predsjedniku Erdoganu. Pobijedila je politika slobode razvoja i pravde, koju vodi Recep Tayyip Erdogan. Turski narod je zaslužio dalji razvoj stabilne snažne i moderne Turske. Ova pobjeda donosi radost i spokoj svim turskim rođacima na Balkanu”, naveo je lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin.

Muftija sandžački Senad ef. Halitović uputio je čestitku Recepu Tayyipu Erdoganu povodom izbora za predsjednika Republike Turske, u kojoj navodi:

"Poštovani gospodine Erdogan, čestitam Vam pobjedu na predsjedničkim izborima, uz uverenje da će uz Vas Republika Turska nastaviti put prosperiteta i biti snažnija na svim poljima. Ubijeđen sam da Vaša pobjeda znači dobro za cijeli ummet, kao i dobre odnose Republike Turske i Srbije za koje su sigurna spona Bošnjaci Sandžaka u kojima imate iskrene prijatelje. Uz dovu da Gospodar svih svjetova zaštiti Tursku i narod u njoj,

primite selame iz Sandžaka i izraze posebnog uvažavanja“, navodi se u čestitki muftije Halitovića.

U Novom Pazaru, kao i u drugim sandžačkim mjestima formiraju se kolone vozila sa građanima koji nose turske i bošnjačke zastave.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.