GOSTOVAO NA RTS-U

Vučić: Danas Bošnjaci iz Sandžaka tri puta više kupuju stanove u Beogradu nego u Sarajevu

Prije nekoliko godina je omjer bio jedan prema dvadeset u korist Sarajeva, rekao je Vučić

Aleksandar Vučić. Printscreen

H. J. I.

7.4.2023

- Neki je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, mislim Džaferović, boravio u Novom Pazaru, pa razgovarao i sa Sulejmanom Ugljaninom. I poslije meni kaže da se ne slaže sa njim. Ma razgovaraj sa kim hoćeš u Sandžaku, rekao sam mu -ovo je sinoć kazao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u razgovoru za Radio-Televiziju Srbije govoreći o srpsko-bošnjačkim odnosima.

Rekao je da su se njegovi saradnici uznemirili kada je Ugljanin za Srbiju kazao da je "fašistička država" i poručio da će Bošnjaci tražiti autonomiju.

- Neka govori šta god hoće. Bošnjaci u Srbiji su većina u tri opštine, u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, a Srbi su većina u 64 opštine u BiH, kada se već poteže pitanje otcjepljenja.

Aleksandar Vučić je kazao kako je država Srbija posljednjih godina uložila ogromna sredstva u Novi Pazar, Sjenicu i Tutin.

- Mi smo u te opštine uložili više novca nego što su njihovi budžet i nastavit ćemo ulagati jer je riječ o siromašnim opštinama. Izdvojili smo 12 miliona eura za školu sa bazenom u Sjenici. Danas Bošnjaci iz Sandžaka tri puta više kupuju stanove u Beogradu nego u Sarajevu. Prije nekoliko godina je omjer bio jedan prema dvadeset u korist Sarajeva - kazao je predsjednik Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.