DRAGAN J. VUČIĆEVIĆ

Vlasnik "Informera", nakon što mu je supruga platila izlazak iz zatvora: Zabranio sam joj, a ipak je to uradila

Trenutno sam zbunjen, nisam znao da će ovo da se desi, rekao je

Dragan J. Vučićević. Informer.rs

S. S. / Informer.rs

5.4.2023

Glavni urednik "Informera" Dragan J. Vučićević izašao je iz Okružnog zatvora u Beogradu nakon što je njegova nevjenčana supruga samoinicijativno platila kaznu od 200.000 dinara (približno 3.337 KM) po presudi Drugog osnovnog suda u Beogradu za krivično djelo uvrede na osnovu tužbe novinara Jugoslava Ćosića.

Prilikom izlaska, dao je izjavu ekipi Informera.

"Ne znam šta da kažem"

- Trenutno sam zbunjen, nisam znao da će ovo da se desi. Nisam znao ko je to platio. Marija? Dobro. Zabranio sam joj, ali ona je ipak uplatila. Ne znam šta da kažem. Bio sam odlučan da ostanem koliko treba i eto. Nastavit ću borbu, ne znači ovo da ću da odustanem. Sad će hejteri da pričaju po njihovim portalima da je predstava, tako su tvrdili i da nisam osuđen, da nisam dobio poziv za zatvor, da nikad neću ući u zatvor. Krenut će priče kako smo ovo inscenirali - rekao je Vučićević po izlasku iz zatvora.

On je istakao da ostaje pri svoja dva zahtjeva.

Revizija postupka

- Ostajem pri svoja dva zahtjeva: tražim i dalje reviziju postupka po kojem sam osuđen, taj predmet je na ustavnoj žalbi, bolje će reći advokati od mene oko tog postupka. Drugi je zahtjev koji vidim da su svi podržali i hvala im na tome, i kolege novinari i brojne javne ličnosti i građani, koji potpisuju peticiju da se dekriminalizuje uvreda - dodao je on.

Glavni urednik "Informera" ističe da nastavlja borbu.

- Nastavljam borbu, ne odustajem. Štrajkovao sam glađu, treći dan, taman sam se zalaufao. Zatečen sam ovom uplatom. Ništa dalje ne znam - zaključio je Dragan J. Vučićević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.