MINISTAR

Dačić upozorio građane Srbije: Ne idite u Tursku, mogući su teroristički napadi

Međutim iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podijelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbjednosnih službi, poručio je Dačić

Dačić: Upozorio građane. Marko Jovanović

A. O.

30.11.2022

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić upozorio je građane ove zemlje da u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u Tursku, a posebno u glavni grad te države Ankaru, zbog mogućih terorističkih napada.

- Želim da upozorim građane da se po informacijama bezbjednosnih službi u narednih nekoliko sedmica mogu očekivati teroristički napadi, a u ovom slučaju se ta informacija odnosi na glavni grad Turske, Ankaru - rekao je Dačić u izjavi Tanjugu.


Izbjegavati javna mjesta

Dodao je da treba imati u vidu da se to može odnositi i na druge krajeve Turske i zamolio građane Srbije, da ukoliko nemaju prijeku potrebu u narednim sedmicama izbjegavaju putovanje u tu zemlju.

- Ukoliko se već naši građani nalaze tamo, trebalo bi da izbjegavaju mjesta sa puno ljudi na javnom prostoru, kao što su pješačke zone, metro, autobuske i željezničke stanice i ostala slična mjesta. Ovo govorim isključivo iz razloga bezbjednosti, jer imamo obavezu da kao što to rade i druge zemlje upozorimo naše građane da se ne bi desilo da dođe do terorističkog napada, a da mi to nismo podjelili sa građanima - rekao je Dačić.


Dobri odnosi

Dodao je da su Srbija i Turska u dobrim odnosima, da razvijaju saradnju na svim nivoima.

- Međutim iako nam je Turska prijateljska zemlja, moram da podijelim sa građanima informacije koje smo dobili od bezbjednosnih službi. Znači, savjet je i preporuka da se u narednih nekoliko nedelja izbjegavaju putovanja u Ankaru, a ukoliko putuju u neke druge gradove ili moraju da budu tamo, građani bi trebalo da izbjegavaju mjesta na kojima su mogući teroristički napadi - poručio je Dačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.