15. MAJA

Promocija knjige "Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora" u srijedu u Bugojnu

Knjiga "Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora" tretira period iz bliske prošlosti 1991.-1992.

Promocija knjige. Fena

FENA

12.5.2024

Promocija knjige "Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora" održat će se u srijedu, 15. maja, s početkom u 19 sati u Kristalnoj dvorani općine Bugojno.

Kako je istaknuto iz Organizacijskog odbora, riječ je o rasvjetljavanju zbivanja u godini uoči i prvoj godini agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Promotori su: Hasan Ajkunić, general Sulejman Vranj, general Džemal Merdan, dr. Amir Kliko i Kemal Balihodžić. Moderator je Eneida Alibegović.

Knjiga "Patriotska liga u rađanju čuda bosanskog otpora" tretira period iz bliske prošlosti 1991.-1992. U pripremi i suradnji, preko 30 autora su pripremali i ustupili tekstove, fotografije i dokumente za objavu. U knjizi je objavljeno preko 140 fotografija i dokumenata, na 355 strana.

Objavljeni su tekstovi o aktivnostima patriotskih snaga u obrani po regijama, kao i aktivnosti u formiranju i nastajanju Armije Republike Bosne i Hercegovine. Ovom knjigom učinjen je dodatni korak u njegovanju kulture sjećanja na dane obrane kada je Bosna i Hercegovina bila izložena brutalnoj agresiji, naveli su organizatori.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.