ISTRAGA U TOKU

Bizaran slučaj: Brazilka mrtvog ujaka u invalidskim kolicima dovela u banku da digne kredit

Mrtvom čovjeku gurala je olovku među prste, a kada su uposlenici banke primijetili da je blijed, rekla im je da "je on takav"

Incident u Brazilu. Alerta Mundal

D. R.

18.4.2024

Incident iz Brazila kada je 42-godišnjakinja u utorak u invalidskim kolicima dovela mrtvog "ujaka" u banku u Rio de Ženeiru kako bi potpisao dokumente za kredit - postao je viralan.

- Ujače Paulo, slušaš li? Moraš potpisati. Ako ne potpišeš... Ne mogu ja potpisati umjesto tebe - govorila je. No, 68-godišnji muškarac kojeg je dovela u kolicima nije reagirao. Žena se predstavila kao njegova nećakinja i njegovateljica, iako policija još nije utvrdila jesu li, i u kakvom, srodstvu, piše The Washington Post.

Mrtvom čovjeku gurala je olovku među prste, a kada su uposlenici banke primijetili da je blijed, rekla im je da "je on takav". Naposljetku su pozvali hitnu koja je ustanovila da je čovjek satima mrtav.

- Svako ko gleda video može primijetiti da je muškarac mrtav - rekao je Fabio Souza, glavni policijski istražitelj, za televizijsku mrežu Globonews. "Dodirivala ga je, a znala je da je mrtav."

Policija istražuje uzrok smrti muškarca, a žena je optužena za krađu. Muškarac je navodno ranije hospitaliziran zbog upale pluća, ali je živ u ponedjeljak napustio bolnicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.