POLJSKA

U oluji poginulo pet osoba, među kojima dvoje djece

U popularnom ljetovalištu Zakopane stablo je palo ispred crkve na ženu i njenog devetogodišnjeg sina, koji ga nisu uspjeli spasiti

Stablo je palo i na automobil u Zakopanama i usmrtilo vozača. RMF FM

Anadolija

2.4.2024

U oluji u Poljskoj poginulo je pet osoba, među kojima dvoje djece, javlja Anadolija.

Naime, u Poljskoj je jak vjetar koji je puhao brzinom većom od stotinu kilometara na sat rušio stabla pod kojima je poginulo petero ljudi, među kojima dvoje djece.

U mjestu Rabka-Zdroj na jugu zemlje tri su osobe poginule, među njima i šestogodišnji dječak, nakon što je na njih palo stablo.

U popularnom ljetovalištu Zakopane stablo je palo ispred crkve na ženu i njenog devetogodišnjeg sina, koji ga nisu uspjeli spasiti. Stablo je palo i na automobil u Zakopanama i usmrtilo vozača.

Prema izvještajima lokalnih medija, na jugu zemlje vatrogasci su morali intervenirati čak 140 puta kako bi uklonili srušena stabla koja su blokirala prometnice i pomogli stanovnicima kojima je vjetar odnio krovove s domova.

Oluja je uslijedila nakon tri dana neuobičajeno toplog vremena, s temperaturama koje su u subotu dosegle 26,4 stupnja Celzijusa u južnom gradu Tarnowu, što je rekord za mart.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.