ŠEST PROJEKTILA

Iran najavljuje "odlučan odgovor" nakon izraelskog napada na konzulat u Damasku

Rekao je da je u napadu na konzulat do sada poginulo između pet i sedam ljudi

Husein Akbari. Platforma X

FENA

1.4.2024

Iranski ambasador u Siriji Husein Akbari (Hossein) rekao je da je "cionistički režim" (Izrael) djelovao protiv međunarodnog prava napavši iranski konzulat u glavnom gradu Sirije Damasku, što će naići na odlučan odgovor Irana, javila je zvanična iranska novinska agencija IRNA.

Akbari je izrazio saučešće povodom godišnjice stradanja imama Alija i stradanja nekih Iranaca u cionističkom napadu na zgradu konzulata u Siriji u ponedjeljak, ističući da je cionistički režim počinio još jedan zločin i gađao zgradu iranskog konzulata, koja je bila pored iranske ambasade.

On je dodao da su izraelski borbeni avioni F-35 sa okupiranog Golana gađali zgradu sa šest projektila, napominjući da je bio u svojoj kancelariji u ambasadi kada je napad izveden.

Rekao je da izraelskom režimu nije prvi put da čini ovakve zločine, što je suprotno međunarodnim pravilima, ističući da je režim ranije napadao diplomatske misije i ambasade.

- Nakon šest mjeseci zločina nad Gazom i Sirijom, režim je počinio takve zločine nad kolegama i zaposlenima u iranskoj ambasadi i vojnim savjetnicima, od kojih su neki stradali, čija će imena biti naknadno objavljena - dodao je, prenosi IRNA.

On je rekao da je u napadu na konzulat do sada poginulo između pet i sedam ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.