POJAS GAZE

Katarski premijer: Dogovor između Hamasa i Izraela zavisi od rješavanja humanitarne situacije

Ako u narednih nekoliko dana uspijemo postići neke dobre uslove na humanitarnoj strani, možemo vidjeti da će se dogovor uskoro dogoditi

Katarski premijer. Anadolija

Anadolija

18.2.2024

Katarski premijer šejk Muhamed bin Abdulrahman el-Tani (Mohammed bin Abdulrahman al-Thani) izjavio je u subotu da postizanje sporazuma između Hamasa i Izraela zavisi od rješavanja humanitarne situacije u Pojasu Gaze, prenosi Anadolija.

- Ako u narednih nekoliko dana uspijemo postići neke dobre uslove na humanitarnoj strani, možemo vidjeti da će se dogovor uskoro dogoditi - rekao je El Tani na Minhenskoj sigurnosnoj konferenciji.

Što se tiče napretka pregovora između Hamasa i Izraela, rekao je da su pokušali postići sporazum između dvije strane, ali da se "posljednjih nekoliko dana nije napredovalo kako se očekivalo."

Odgovarajući na pitanje o preprekama za postizanje sporazuma, Al Thani je rekao da ne može otkriti mnogo o detaljima pregovora.

- Vrijeme nam ne ide u prilog - rekao je šejk Muhamed , ujedno i ministar vanjskih poslova Katara, koji je ključni posrednik.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.