NEVJEROVATNA PRIČA

Blizanci iz Ohaja razdvojeni su nakon rođenja, a vodili su gotovo identične živote

Oba brata ženila su se dva puta i obojici se prva žena zvala Linda. Da stvar bude bolja, oba Džima su kasnije upoznala i oženila ženu po imenu Beti

Blizanci Džejms. Screenshot

D. H.

4.2.2024

Nevjerovatna priča o braći Džim (Jim) iz Ohija ponovno se proširila društvenim mrežama. Mnogi se i sad ne mogu načuditi kako su blizanci koji su godinama živjeli odvojeno vodili gotovo identične živote.

Nisu znali gdje su

Braća Džim su 3 sedmice nakon rođenja dana na posvajanje, a prvi put su se sreli kad su napunili 39 godina. Te 1940. godine, kada su usvojeni, njihovi novi roditelji su i jednog i drugog, neplanirano, nazvali Džejms. Obojica su kasnije dobila nadimak Džim.

Prema pisanju stranih medija, obje oporodice su znale da dijete koje su usvojili ima brata blizanca, no nisu znale gdje je ni što se s njim događa. Njihovi su se putevi razišli, no njihovi životi postali su nevjerojatno slični. 


Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome

Obojica su imali psa kojeg su nazvali Toj, obojica su bila odlična u matematici i tehničkom, no gramatika im baš i nije išla. No to je samo početak. Naime, oba brata ženila su se dva puta i obojici se prva žena zvala Linda. Da stvar bude bolja, oba Džima su kasnije upoznala i oženila ženu po imenu Beti (Betty).

Priča ima i nastavak. Oba Džima su dobila sina i njihovi sinovi su se zvali isto - Džejms Alan. Blizanci su bili i strastveni pušači, vozili su isti automobil te su imali posao u osiguranju - jedan je bio zaštitar, a drugi zamjenik šerifa. Osim toga, redovno su posjećivali istu plažu na Floridi.

Braća svih 39 godina nisu znala ništa jedan o drugome. Jim Lewis je potom odlučio pronaći svog brata i, kad su se sreli, otkrili su nevjerojatne detalje.

Njihov slučaj bio je jako zanimljiv znanstvenicima koji su nastojali proučiti blizance koji se iznova susreću nakon što su razdvojeni po rođenju. Braća Jim su potom bili dio studije na Sveučilištu u Minnesoti koja je otkrila da su njihove povijesti bolesti i testovi moždanih valova gotovo identični. Takvi su bili i njihovi rezultati u testu osobnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.