"DIVLJE NEVRIJEME"

Snažno nevrijeme pogodilo Australiju: Dvoje poginulo, više od 100.000 domova ostalo bez struje

Intenzivne oluje pogodile su u ponedjeljak sve tri istočne države, a državnim službama za hitne slučajeve se obratilo više od 1.200 poziva

Oluja napravila ogromne probleme. Platforma X

N. H.

26.12.2023

Istočnu obalu Australije pogodilo je, kako su lokalne meteorološke službe nazvale, "divlje nevrijeme", zbog kojeg su dvije osobe poginule, a više od 100.000 domova ostalo bez struje. 

Intenzivne oluje pogodile su u ponedjeljak sve tri istočne države, a državnim službama za hitne slučajeve se obratilo više od 1.200 poziva u pomoć. Ovo je jedan od najkišnijih Božića dosad. 

Policija Viktorije potvrdila je da je muškarac poginuo na imanju u Karingalu nakon što je grana drveta pala na njega u utorak ujutro.

- Hitna pomoć je pružila medicinsku pomoć, međutim muškarac koji još nije zvanično identifikovan preminuo je na licu mjesta - navodi se u saopćenju policije.

To je došlo nakon što je hitna služba Kvinslenda potvrdila da je žena umrla u Helensvejlu, nakon što ju je udarilo drvo koje je palo u ponedjeljak navečer.

Meteorolog Angus Hajns (Hines) kazao je da će se ovakve vremenske prilike nastaviti i narednih nekoliko dana, piše Guardian.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.