SJEDINJENE DRŽAVE

Vraćali se iz vrtića i nastradali: Oca i sina ubio grom na pješačkom prijelazu

Samo što je izgovorio Grejsonu: „Volim te, druže“ i tada je munja udarila, rekla je Anđeli Bogs

Maleni dječak i njegov otac na stradali. Facebook

A. O.

20.6.2023

Šestogodinšnji dječak iz Teksasa preminuo je nakon što ga je prošlog mjeseca pogodio grom dok se sa ocem vraćao kući iz škole.

Smrt Grejsona Bogsa bila je peta žrtva od munje u ovoj godini u SAD i druga u Teksasu. Metju Bogs (34), otac šestogodišnjaka, bio je prvi u državi ove godine. To se dogodilo nešto poslije 17 sati 15. maja u malom gradu u centralnom Teksasu kada je stigao autobus da odveze Grejsona iz vrtića i njegovog 11-godišnjeg brata Elijaha.

Grejson je držao oca za ruku kada je udario grom. Metju i njegova djeca su išli zajedno ka svojoj kući i krenuli su na prijelaz kada je stariji sin otišao lijevo, a Grejson i njegov otac desno.


- Samo što je izgovorio Grejsonu: „Volim te, druže“ i tada je munja udarila - rekla je Anđeli Bogs, dječakova nana.

Od siline udarca obojica su izuveni iz cipela prilikom pada na trotoar. Kada su članovi porodice prevrnuli Grejsonovog oca, on je već bio plav. Grejsonu su započeli reanimaciju, a komšija je počeo da spašava njegovog oca. Ipak, nije preživio.

Posljednje četiri sedmice, mali Grejson je bio u dječijem medicinskom centru boreći se za svoj život. Članovi porodice rekli su da su molitve za njegov oporavak stizale iz cijelog svijeta dok je bio u komi. Rekli su da su ljekari rekli porodici da se Grejsonovo stanje neće poboljšati i da je donijeta odluka da se on isključi sa aparata. Članovi porodice rekli su da je Grejson umro u petak u 5:05 sati.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.