AKCIJA "NITRO"

SIPA uhapsila jednu osobu u Mostaru zbog nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija

Operativna akcija „Nitro“ realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona

Akcija SIPA-e. Avaz

S. S.

6.6.2024

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su (05.06.2024. godine) u sklopu operativne akcije „Nitro“, na području Mostara, realizovali usmenu naredbu Opštinskog suda u Mostaru, kojom prilikom je izvršen pretres kuće i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji.

Slobode je lišeno jedno lice, koje je kriminalistički obrađeno i ispitano u svojstvu osumnjičenog. O daljem statusu lica lišenog slobode će odlučivati Kantonalno tužilaštvo Mostar.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti: puška M48, ručni raketni bacač “zolja” sa odgovarajućim eksplozivom marke PBP 64 mm, M80, 15 ručnih bombi, mitraljez i šest automatskih pušaka kalibra 7,62 mm, četri okvira za automatsku pušku, dva trotilska metka od po 500 i 100 grama, sporogoreći štapin dužine 20 centimetara, nosač za trotilski metak, eksploziv nepoznate marke težine oko 100 grama, 530 komada metaka za automatsku pušku kalibra 7,62 milimetra, pancir i novac u iznosu od 5.500 eura.

Operativna akcija „Nitro“ realizovana je u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona a zbog postojanja osnova sumnje da je lice lišeno slobode počinilo krivično djelo “Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.