OD RANIJE POZNAT POLICIJI

Drama u bh. gradu: Muškarac pijan upao u dvorište, uznemiravao majku, prijetio ubistvom policajcima

Dodaje se da je na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška "M70" s okvirom i 30 metaka, te još dva okvira

PU Banja Luka: Muškarac od ranije poznat policiji. Avaz

N. H.

13.5.2024

Branislav B. (44) uhapšen je u mjestu Kneževo jučer nakon što je pijan izazvao dramu kada je, naoružan automatskom puškom, uznemiravao svoju majku, da bi potom pucao u dvorištu i prijetio ubistvom policajcima. 

Kako saznaje ATV, Branislav B. je zbog nasilja u porodici već prolazio kroz policijske evidencije i nedavno mu je izrečena zaštitna mjrea udaljenja iz porodičnog doma. 

- Uprkos izrečenim mjerama osumnjičeni je juče došao pred kuću u kojoj boravi njegova majka i pokušavao je da uđe. Nakon toga je uzeo automatsku pušku i u dvorištu ispalio najmanje dva hica. Intervenisala je patrola policije, ali je osumnjičeni i u njih uperio cijev puške i prijetio da će ih pobiti - navodi izvor ATV-a.

U PU Banja Luka navode da je B. B. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivična djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, ugrožavanje sigurnosti, nedozvoljna proizvodnja i promet oružja. 

- Policija je jučer oko 13:10 sati prijavljeno je nasilje u porodici, te da je B.B. pucao iz vatrenog oružja u dvorištu porodične kuće u Kneževu, nakon čega se putničkim vozilom udaljlio sa lica mjesta. U neposrednoj blizini lica mjesta, policijski službenici su se susreli sa B.B., koji je zasutavio vozilo, a potom prema policijskim službenicima koji su postupali po prijavi usmjerilo vatreno oružje – pušku i prijetio im - saopćeno je iz PU Banja Luka.

Dodaje se da je na licu mjesta izvršen uviđaj, tokom kojeg je pronađena i oduzeta automatska puška "M70" s okvirom i 30 metaka, te još dva okvira sa 42 metka, kao i dvije čahure od ispaljenih metaka. 

- Nakon hapšenja B.B. je podvrgnut ispitivanju na prisustvo alkohola kojom prilikom je utvrđeno prisustvo od 2,16 g/kg alkohola u organizmu. O svemu navedenom je obaviješten Centar za socijalni rad Kneževo, radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti - saopćeno je iz PU Banja Luka

Dodaju da protiv osumnjičeni biti podnesen i zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu u Kotor Varoši, jer je počinio više saobraćajnih prekršaja. 

- Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, a lice B.B. će danas uz izvještaj o počinjenom krivičnnim djelima biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka - saopćila je policija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.