OTKRIVEN JE

Kod državljanina Turske na Aerodromu Sarajevo pronađeno više od 100.000 KM

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje

Oduzeti novac. UIO

Z. K.

6.5.2024

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo ovlašteni službenici UIO u saradnji sa službenicima Graničnoe policije BiH uspješno su spriječili pokušaj nelegalnog unosa veće količine novca. 

Prilikom redovne kontrole putnika i putničkog prljtaga koji su sletjeli na liniji Istanbul-Sarajevo, pregledan je turski državljanin A.H. koji je uz lični prtljag imao sakriven novac u različitim valutama u iznosu od 50.970 eura i 5.000 američkih dolara.

Turski državljanin prije pregleda negirao je da kod sebe ima robu za carinjenje, te da nema ništa osim ličnog prtljaga. Protiv počinioca opisane nezakonitosti bit će pokrenut odgovarajući postupak pred nadležnim sudom.

- Podsjećamo, svi putnici koji unose ili iznose gotovinu ili vrijednosne papire u iznosu većem od 10.000 eura dužni su da to prijave carinskim službenicima na međunarodnim graničnim prelazima - naveli su iz UIO.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik nezakonite trgovine, poreske ili carinske utaje. Svi pozivi su besplatni i potpuno anonimni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.