URAĐENA OBDUKCIJA

Rodoljub Vasiljević iz Banje Luke ubijen udarcima u glavu: Osumnjičeni uhapšen

Sumnja se da su mu udarci naneseni letvom ili šipkom, kazao izvor blizak istrazi

Mjesto ubistva. ATVBL.RS

Z. K.

20.4.2024

Rodoljub Vasiljević (56) sa Manjače ubijen je sa više udaraca tupim predmetom po glavi, a zbog sumnje da je počinio ubistvo uhapšen je Draženko Radulović (41) iz Banje Luke, potvrđeno je za ATV.

Vidljive povrede

Kao što je ATV pisao već nakon uviđaja se sumnjalo da je Vasiljević ubijen, budući da su na tijelu bile vidljive povrede glave. Međutim, u prvi mah se nije znalo da li su povrede nastale kao posljedica pada na beton. I pored toga inspektori nijednog trenutka nisu isključili mogućnost da se ipak radi o ubistvu, te su detaljno provjeravali sve moguće verzije.

- Izvršena je obdukcija kojom je potvrđeno da se radilo o nasilnoj smrti i da je Vasiljević ubijen sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Sumnja se da su mu udarci naneseni letvom ili šipkom. Ti predmeti su tokom istrage pronađeni i izuzeti i bit će predmet daljeg vještačenja - kaže izvor blizak istrazi.

On navodi da su operativnim radom na terenu i ispitivanjem svjedoka kriminalistički inspektori PU Banje Luke do saznanja o mogućem izvršiocu, koji je još jučer uhapšen i sproveden na kriminalističku obradu.

- Radi se o Draženku Radulović koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo. On će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu. Po naredbi suda juče su izvršeni pretresi prostorija koje je on koristio - kaže izvor blizak istrazi.

Došlo do svađe

Dosadašnja istraga ukazuje da je Vasiljević prethodnih dana bio u više kafana i pio alkohol. Naveče 18. aprila je, po izlasku iz kafane, počeo da uznemirava mještane Kola, da bi tupim predmetom razbio šajbu na parkiranom vozilu osumnjičenog Radulovića.

- Nakon tog između njih je došlo do svađe i Radulović je nasrnuo na Vasiljevića i više puta ga izudarao po glavi tupim predmetom usljed čega je preminuo - kaže izvor blizak istrazi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.