POTVRDIO MINISTAR

U bolnici preminuo muškarac koji je jučer u Maksimiru ubio ženu: "Popio sam solnu kiselinu"

Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije, rekao j Božinović

Davor Božinović. MUP HR

Z. K.

6.4.2024

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović potvrdio je da je u ranim jutarnjim satima preminuo muškarac koji je jučer na području Maksimira iz vatrenog oružja ubio ženu.

Bio u bolnici

Kako je „Jutarnji list“ jučer ekskluzivno doznao, muškarac je u jednom trenutku policajcima rekao da je "popio solnu kiselinu" pa stoga kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim nije niti moglo odmah započeti već je isti odvezen na pregled u bolnicu kako bi se vidjelo je li ta tvrdnja tačna. Na kraju je ispalo da nije lagao.

- Prema informacijama koje imam od jutros, počinitelj je preminuo u bolnici. Posljedica vjerovatno činjenice da je popio neku tekućinu, još ne znam o čemu se radi tačno. Zato nismo govorili da je priveden, već samo da je pod nadzorom policije. Mogu potvrditi da je on sinoć, odnosno u ranim jutarnjim satima preminuo - rekao je Davor Božinović, prenosi N1 televizija, i dodao:

- Mislim da je javnost prihvatila činjenicu da je Vlada učinila dobar potez time što je kazneno djelo ubistva femicida pooštrila s minimalnom kaznom 10 godina zatvora. To je sigurno nešto oko čega smo se svi usuglasili da je odluka dobra. Jučer su se, nažalost, dogodila dva ubistva s tim da u drugom nije utvrđeno da se radi o kaznenom djelu koje je počinila bliska osoba.

Dva slučaja

Ova dva slučaja, koliko znam, nije se moglo prevenirati jer nije bilo indikacija da bi do ovoga moglo doći. Policija će izvijestiti javnost kad će imati više saznanja, još se radi na utvrđivanju okolnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.