U ŠERIĆIMA

Policija pronašla maloljetnika koji je prijavio bombu u školi kod Živinica

Protiv maloljetne osobe, koja je poslala lažnu prijavu o postavljenoj bombi, bit će podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli

Policija pronašla maloljetnika. Tuzla Live

E. Ć.

27.3.2024

Policija je pronašla maloljetnu osobu koja je 7. marta uputila lažnu dojavu o postavljenoj bombi u prostorijama Osnovne škole u Šerićima kod Živinica.

Nakon pregleda objekta je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi. Istražitelji Sektora kriminalističke policije su pod nadzorom postupajućeg tužioca, a postupajući prema naredbi Općinskog suda u Živinicama, izvršili pretresanje stambenih prostorija, koje koristi osumnjičena osoba.

Kako je rečeno iz Uprave policije MUP-a TK, tom prilikom su pronađeni i privremeno odzuzeti tragovi i dokazi važni za krivični postupak. 

- Nakon poduzimanja potrebnih mjera i radnji prijava je rasvijetljena, a kao počinilac krivičnog djela identifikovana je malodobna osoba s područja Živinica - rečeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Protiv maloljetne osobe, koja je poslala lažnu prijavu o postavljenoj bombi, će biti podnesen izvještaj Kantonalnom tužilaštvu u Tuzli zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje krivičnog djela zloupotreba znaka za pomoć i opasnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.