POGODOVALA TREĆIM LICIMA

Uhapšena žena iz Banje Luke: Godinama se lažno predstavljala kao inspektorica SIPA-e i MUP-a RS

SIPA je ujedno pozvala sva fizička i pravna lica koja su bila na meti lažne inspektorke, da se jave na telefon Regionalne kancelarije Banja Luka

SIPA. Avaz

S. S.

25.3.2024

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) BiH podnijela je izvještaj protiv M.B. iz Banje Luke zbog sumnje da je počinila krivično djelo lažno predstavljanje.

Srpskainfo saznaje da se Banjalučanka godinama lažno predstavljala kao inspektorka SIPA-e i MUP-a RS.

- Prilikom preduzimanja mjera i radnji iz nadležnosti Agencije, prikupljeni su dokazi da se prijavljena ženska osoba tokom februara 2024. godine službenim licima u javnim organima na području Banje Luke predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije u namjeri pogodovanja trećim licima u vezi s postupcima koje vode ti javni organi - naveli su iz SIPA-e.

Također, prikupljena su i saznanja da se prijavljena ženska osoba u posljednje četiri godine na području Banje Luke za sada neutvrđenom broju lica iz svoga bližeg i daljeg okruženja iz trenutno neutvrđenih razloga predstavljala kao ovlašteno službeno lice Agencije, kao i ovlašteno službeno lice Ministarstva unutrašnjih poslova RS te da navedene radnje i dalje čini.

SIPA je ujedno pozvala sva fizička i pravna lica koja su bila na meti lažne inspektorke da se jave na telefon Regionalne kancelarije Banja Luka ili putem kontakt telefona 051/348-280, s ciljem preduzimanja odgovarajućih mjera i radnji te njihovih procesuiranja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.