FUP

Muškarac uhapšen u Sarajevu: Pronađena eksplozivna sredstva i droga

Uhapšen je zbog postojanja sumnje da je izvršio djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga

FUP: Pronađena eksplozivna sredstva. FUP

N. H.

22.3.2024

U sklopu aktivnosti Federalne uprave policije, s ciljem sprečavanja proizvodnje i stavljanja u promet opojne droge, a na osnovu naredbe Općinskog suda, izvršeni su pretresi na području Kantona Sarajeva. 

Tom prilikom uhapšena je osoba iz Sarajeva D. H. (1991) zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, kojom prilikom pronađena je određena količina droge "Kanabis", municija i eksplozivna sredstva. 

Navedeno lice se sumnjiči da je na području Kantona Sarajevo, neovlašteno nabavilo i posjedovalo opojnu drogu "Cannabis", koja je prilikom pretresanja pronađena. 

Prilikom lišenja slobode i stavljanja pod kontrolu imenovanog isti je, oglušujući se na naredbe ovlaštenih službenih lica Federalne uprave policije, svojim radnjama nanio povrede policijskoj službenici, te načinio materijalnu štetu na službenom vozilu.

Predmetna osoba će biti kriminalistički obrađena, te će o njegovom daljnjem statusu odlučivati nadležno Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dok će Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti dostavljen u zakonom određenom roku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.