NASILNIČKO PONAŠANJE

U Banjoj Luci uhapšeno pet osoba: Navijači Borca napali mladiće zbog majice

Više osoba verbalno, a potom i fizički napalo četiri lica, saopćili su iz PU Banja Luka

PU Banja Luka: Uhapšeno pet osoba. Siniša Pašalić / Ringier

N. H.

20.3.2024

Zbog sumnje da su u centru Banje Luke počinili razbojništvo i nasilničko ponašanje policija je uhapsila pet osoba, piše ATV.

Prema pisanju ovog portala, motiv napada je bilo to što je jedan od napadnutih mladića na sebi nosio dres Crvene zvezde, što je zasmetalo grupi navijača Borca, poznatijih kao ”Lešinari”.

Prvo su krenula dobacivanja i prozivke, a potom je uslijedio i fizički napad jedne grupe na drugu. U općem metežu jednom oštećenom je ispao novčanik, koji je jedan od uhapšenih pokupio i tako počinio razbojništvo zbog kojeg mu prijeti od jedne do 10 godina zatvora.

Policijska uprava Banja Luka saopćila je da su privedeni B.P, S.J, M.M., N.G. i S.U. svi iz Banje Luke, dok se traga za još tri osobe.

Razbojništvo u Banjoj Luci prijavljeno je u utorak poslijepodne.

– Policijskoj upravi Banja Luka, 19. marta oko 17 sati, prijavljeno je da je u Banjoj Luci, u ulici Gajeva, više nepoznatih lica verbalno, a potom i fizički napalo četiri lica. Prilikom napada od jednog lica je otuđen novčanik sa novcem i ličnim dokumentima. Oštećenim licima je ukazana služba hitne medicinske pomoći Banja Luka - saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.