VIŠE JAVNO TUŽILAŠTVO

Uhapšen muškarac koji je ubio ženu bušilicom, pa skočio u rijeku: Prijeti mu doživotna robija

Podsjetimo, Nikola T. (55) je ubio suprugu Gordanu (52), a potom pokušao da počini samoubistvo

Kuća u kojoj je žena ubijena. FOTO: VANJA ZELENOVIĆ / RINGIER

Z. K.

12.3.2024

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu oglasilo se povodom svirepog ubistva Gordane T. (52) koju je suprug Nikola T. (55) usmrtio bušilicom, a potom pokušao da počini samoubistvo skokom s Temerinskog mosta u kanal DTD.

Krivično djelo

Naime, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu je zajedno s pripadnicima Policijske uprave u Novom Sadu obavilo uviđaj na licu mjesta, te je, između ostalog, izdat i nalog da se tijelo pokojne prenese u Centar za sudsku medicinu u Novom Sadu, gdje je naloženo obavaljanje obdukcije, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti.

S lica mjesta su izuzeti predmeti za koje postoji sumnja da su korišteni za izvršenje krivičnog djela, a koji će biti predmet forenzičke obrade i vještačenja.

– Tužilaštvo je djelo kvalifikovalo kao krivično djelo teško ubistvo, jer postoji sumnja da je izvršeno na svirep i podmukao način, a za koje je zaprijećena kazna doživotnog zatvora – saopćeno je iz VJT-a.

Kako dodaju, zbog postojanja sumnje da je počinio navedeno krivično djelo Nikola T. iz Novog Sada bit će saslušan u svojstvu osumnjičenog, kada se za to steknu uvjeti, odnosno kada bude otpušten iz zdravstvene ustanove u kojoj mu se ukazuje medicinska pomoć, nakon što su ga nadležne službe izvukle iz Kanala DTD, gdje je pokušao da počini suicid utapanjem, piše "Blic".

Pokušaj samoubistva

Podsjetimo, Nikola T. (55) je ubio suprugu Gordanu (52), a potom pokušao da počini samoubistvo okovan lancima i betonskim blokom, skokom s Temerinskog mosta.

Kćerka koja je pronašla tijelo nesretno ubijene Gordane T. (52) bila je jako bijesna, sve se orilo ulicom, jedva su je smirili, vrištala je da njen otac nije ni htio da se ubije.

Gordana T. ubijena je bušilicom, naime, Nikola T. je ženi probušio glavu. A u kući u kojoj je pronađeno tijelo, policija je zatekla mnogo krvi. Tijelo nesretne žene, pronašla je upravo jedna od kćerki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.