PU BANJA LUKA

Ovo su imena uhapšenih inspektora Poreske uprave RS

Navedeni se sumnjiče da su počinili krivična djela trgovina uticajem i primanje mita

Poreska uprava RS. ATV

S. S.

7.3.2024

Policijska uprava Banja Luka oglasila se o hapšenju dva inspektora Poreske uprave RS u Banjoj Luci, navodeći da su uhapšeni A.M. i Đ.R., oba iz Srpca.

ATV saznaje da su uhapšeni Aleksandar Miletić i Đuro Rakić.

Navedeni se sumnjiče da su počinili krivična djela trgovina uticajem i primanje mita.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je ATV ranije objavio, osumnjičeni su u poslovanju vlasnika privatne firme navodno pronašli određene propuste pa su tražili da im plati mito da mu ne izreknu rigoroznu kaznu. On je sve prijavio banjalučkoj policiji, pa su zajednički organizovali zamku u koju su poreski inspektori upali.

- Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za organizovani i teški kriminalitet, u okviru operativne akcije kodnog naziva "ULOG", danas su lišili slobode lica A.M. i Đ.R. oba iz Srpca, službenike Poreske uprave Republike Srpske, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela trgovina uticajem i primanje mita - saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

U toku su pretresi na više lokacija, a sve aktivnosti se realizuju po naredbama Okružnog suda Banja Luka i pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva RS, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, kojima će nakon kriminalističke obrade lica biti predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.