PROCES U PRIJEDORU

Incident na suđenju: Halid Muslimović napustio sudnicu

Svjedočio pjevačev sin

Halid Muslimović. Avaz

B. C. / Nezavisne novine

29.2.2024

Nastavljeno je suđenje Halidu Muslimoviću u Osnovnom sudu u Prijedoru po tužbi Sonje Bašić iz Australije da joj duguje 90.000 eura, prenose "Nezavisne novine". 

Na današnjem ročištu, koje je počelo u devet sati, saslušani su najprije svjedoci prema prijedlogu Tužilaštva, među kojima je bio i pjevačev sin Enis Muslimović.

On i Halidova kćerka Lejla Muslimović, navodi Kurir.rs, pozvani su da posvjedoče da su primali novac od Sonje na ime pozajmica njihovom ocu, ali je kćerka folklora izostala s ročišta uz opravdanje da joj je bolesno dijete.

Nakon što je počelo Enisovo svjedočenje ubrzo se desio skandal. On je na insistiranje Bašićkinog advokata Dragana Tolimira priznao da se sastajao sa Sonjom i da je od nje uzimao pare, pa je tada Halid skočio i napustio sudnicu uz riječi "ja ovo više neću da slušam".

Sudija Sead Hadžić je tada najavio polusatnu pauzu, poslije koje je predviđeno da pjevač ima riječ.

Nastavak ročišta počeo je u 11 sati, a kako je Muslimović prije dva dana rekao, on će svoju odbranu iznositi najmanje tri sata.

Podsjetimo, ponovljeni proces protiv Halida po tužbi Bašić da joj duguje novac počeo je u utorak, 27. februara, kada je u sudnici između suprotstavljenih strana bilo više nego burno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.