TRAGIČAN GUBITAK

Rožaje oplakuje Nejlu (17), jednu od troje poginulih u nesreći na Jadranskoj magistrali

Prerani odlazak ostavio dubok trag na sve koji su je poznavali

Nejla Dedeić. Facebook

B. C. / Sandžak Danas

18.2.2024

 U tišini koja je obavila Rožaje nakon tragičnog gubitka, narod se okuplja u bolu i tuzi da oda počast porodici sedamnaestogodišnje Nejle Dedeić, čiji je prerani odlazak ostavio dubok trag na sve koji su je poznavali. Nejla, učenica Gimnazije „30. septembar“ u Rožajama, preminula je u nesreći koja je potresla cijelu zajednicu, izazivajući val tuge i nevjerice među njenim vršnjacima, nastavnicima i sugrađanima, piše Sandžak Danas.

Učenici i nastavnici Gimnazije „30. septembar“ osjećaju veliki gubitak

Prijatelji, poznanici, i oni koji su je samo površno znali, okreću se društvenim mrežama kako bi izrazili svoju tugu, dijeleći fotografije i uspomene na Nejlu, uz riječi koje oslikavaju dubinu gubitka. Poruke poput “Inna lilahi we inna ilejhi radzi'un” („Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo“) ispisane su ispod brojnih objava, odajući počast mladom životu prekinutom u najljepšim godinama.

Učenici i nastavnici Gimnazije „30. septembar“ osjećaju veliki gubitak, s obzirom na to da je Nejla bila dio njihove školske porodice. Planiraju se komemorativne aktivnosti kako bi se odala počast njenom životu i naslijeđu koje ostavlja iza sebe, unatoč tako kratkom životnom putu.

Dvije osobe su povrijeđene i zbrinute Opštoj bolnici Bar

U saobraćajnoj nesreći koja se desila oko 40 minuta iza ponoći na Jadranskoj magistrali nastradalo je troje mladih. Kako su prenijeli crnogorski mediji, riječ je o osobama od 18 do 21 godine starosti.

Poginuli su D. M (21) iz Ulcinja, B.B. (20) iz Bara i N.D. (17) iz Rožaja. Dvije osobe su povrijeđene i zbrinute Opštoj bolnici Bar, a ljekari su naveli za Primorski portal da će biti upućeni u Klinički centar Crne gore.

U sudaru su učestvovala dva automobila - ulcinjskih i barskih registracija.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.