BRUTALNO UBISTVO

Uznemirujuće / Pojavili se snimci koji otkrivaju detalje ubistva Nusreta

Glavni osumnjičeni S. Z. je još uvijek u bjekstvu, dok su tri njegova pomagača uhapšena

Nusret Destanović. Rina.rs

N. H.

11.2.2024

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su tri osobe, koja su osumnjičena za pomaganje u ubistvu 28-godišnjeg Nusreta Destanovića, piše Sandžak Danas.

Među uhapšenim su E. Dž. (18), osumnjičen za teško ubistvo u saizvršilaštvu, E.H. (40), optužen za pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog djela i žena R. H. (27), uhapšena zbog neprijavljivanja pripremanja krivičnog djela. Dok je S. Z., osumnjičeni za izvršavanje ubistva, još uvijek u bjekstvu.

Sada su u javnost dospjela dva video snimka, koja prikazuju ključne trenutke koji su prethodili tragičnom ubistvu Nusreta. 

Na njima se vidi kako automobil "Golf 4" ulazi u dvorište jedne zgrade, okreće se i parkira.

Iz automobila izlazi S. Z., koji trči prema suvozačevom mjestu, i tamo, koristeći oštar predmet, zadaje više udaraca Nusretu Destanoviću, uključujući i kobne.

U automobilu, koji je u vlasništvu Nusreta, još uvijek postoje tragovi krvi.

Prema nezvaničnim informacijama, S. Z. i E. Dž. su napali Nusreta prije nego što su ga smjestili u automobil, koji je u vlasništvu S. Z.

Na drugom snimku, zabilježenom nakon ubistva, vidi se kako S. Z. pije vodu u autopraonici.

Podsjećamo, neposredno prije zločina S.Z. poslao je prijeteće poruke, a nakon izvršenog zločina pozvao brata ubijenog Nusreta i tvrdio kako nije kriv.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.