FOTO + VIDEO

"Avaz" na licu mjesta: Uhapšeni Debevec i Osmica na ispitivanju u SIPA-i

Navedena lica sumnjiče se za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana s drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH

Sa lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

18.12.2023

U Sarajevu su danas uhapšeni Ranko Debevec, predsjednik Suda Bosne i Hercegovine, i nekadašnji direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, Osman Mehmedagić Osmica, osoba s američke crne liste. 

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, oni su uhapšeni zbog zloupotrebe položaja. 

Trenutno se nalaze u prostorijama SIPA-e na ispitivanju. 

Podsjećamo, kako je "Avaz" danas prvi objavio, Debevca su priveli pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a prema nalogu Tužilaštva BiH u jednom sarajevskom restoranu.

Osmica je nedugo zatim uhapšen, također u jednom sarajevskom kafiću.

Iz Tužilaštva BiH su saopćili:

- Po naredbi postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA, u popodnevnim satima, lišili su slobode Debevec Ranka, predsjednika Suda BiH i Mehmedagić Osmana, bivšeg direktora Obavještajno-sigurnosne agencije OSA BiH. Navedena lica sumnjiče se za krivična djela zloupotrebe položaja, povezana s drugim krivičnim djelima iz Krivičnog zakona BiH. U interesu predmeta u ovom trenutku ne možemo davati više detalja ili informacija - navodi Kajganić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.