"AVAZ" NA LICU MJESTA

Berberovićev advokat: Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv

Da se danas izjasnio da je kriv, ne bi bilo suđenja, bio bi zakazan glavni pretres, rekao je Karkin

Rusmir Karkin. Avaz

11.12.2023

Armin Berberović optužen za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić, danas je na ročištu u Kantonalnom sudu u Sarajevu negirao krivicu za ovu tešku nesreću. 

Nakon završenog ročišta, prisutnim novinarima se obratio Berberovićev advokat, Rusmir Karkin. 

- Tužilaštvo provodi svoje dokaze, saslušanje svjedoka, saslušanje vještaka. Njegovo pravo je da se izjasni da nije kriv. Da se danas izjasnio da je kriv, ne bi bilo suđenja, bio bi zakazan glavni pretres na kojem bi se razgovaralo samo o olakšavajućim i otežavajućim okolnostima. Dakle, to je razlog zbog čega se on izjasnio da nije kriv.

Pokušat ćemo tokom suđenja ispraviti određene činjenice koje mi smatramo da nisu pravilno utvrđene. Sve ostalo je na sudu - rekao je Karkin.

Podsjećamo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je, 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja.

Berberoviću, kojem je produžen pritvor, stavlja se na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.