UVAŽEN PRIJEDLOG

Čapljinac pretukao svoju majku: Boži Babiću određen pritvor

P. B. zadobila teške tjelesne povrede

Tužilaštvo HNK. Avaz

Meliha Smajkic

27.11.2023

Na prijedlog Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, rješenjem Općinskog suda u Čapljini, određen je jednomjesečni pritvor prema osumnjičenom Boži Babiću (33), iz Čapljine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici iz čl. 222. st. 4. u vezi sa st. 1. KZ FBiH.

Babiću se stavlja na teret da je dana 16. novembra 2023. godine, oko 18:30 sati, u porodičnoj kući u Dretelju kod Čapljine pretukao svoju majku, P. B.

- On se obratio oštećenoj da bi trebalo zatvoriti prodavnicu koja se nalazi u neposrednoj blizini njihove kuće. Nakon što se ona nije s tim saglasila, osumnjičeni ju je udario otvorenom rukom u lijevu stranu lica, a zatim je uzeo rukama i bacio na pod dnevnog boravka. To je ponovio par puta, kojom prilikom je oštećena osjetila jake bolove u nozi i nije se mogla kretati, uslijed čega je zadobila tešku tjelesnu ozljedu, te osjetila veliki strah i uznemirenost - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Općinski sud u Čapljini je, naglasili su, ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom Boži Babiću, jer se krio i jer postoje druge okolnosti koje ukazuju na opasnost od bjekstva.

Osumnjičeni Božo Babić je povratnik u vršenju ove vrste krivičnih djela. Zbog istog krivičnog djela izdržavao je i kaznu zatvora.

Tužilaštvo HNK će u saradnji sa PU Čapljina nastaviti s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.