POTVRĐENO ZA "AVAZ"

Arminu Berberoviću koji je vozilom usmrtio dvije doktorice produžen pritvor

Nedavno potvrđena optužnica

Berberović optužen tešku nesreću. Facebook

24.11.2023

Nakon održane sjednice Kantonalni sud u Sarajevu donio je rješenje kojim je produžen pritvor Arminu Berberoviću optuženom za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule dvije doktorice u Sarajevu, potvrđeno je za portal "Avaza" iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Doveo u opasnost živote ljudi

Pritvor mu je produžen za naredna dva mjeseca.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra, optužnicu protiv Berberovića, zbog krivičnog djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje bezbjednosti javnog saobraćaja, saopćeno je ranije iz kantonalnog Tužilaštva.

U saopćenju se navodi da se Berberoviću stavlja na teret da je kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Vozio pod zabranom

Berberović je 26. maja u 23:30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić, te nanio povrede dvjema djevojkama, dok je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola, te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka, jer je imao počinjenih prekršaja. Također je utvrđeno i da je u krvi imao i drogu amfetamin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.