"AVAZ" SAZNAJE

Uskoro optužnica protiv Armina Berberovića koji je vozilom usmrtio dvije doktorice

Građani izrazili nezadovoljstvo protestima

Berberović: Usmrtio dvije doktorice. Facebook

9.11.2023

Kako “Avaz“ saznaje, Tužilaštvo Kantona Sarajevo uskoro će podići optužnicu protiv Armina Berberovića, koji je 26. maja ove godine u stravičnoj saobraćajnoj nesreći usmrtio doktoricu Azru Spahić, dok je Alma Suljić naknadno podlegla teškim povredama.

Istog dana, nakon nesreće, utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je zbog počinjenih prekršaja oduzeta vozačka dozvola. Nakon obavljene analize utvrđeno je da je Berberović u krvi imao i drogu amfetamin.

Uz optužnicu, Tužilaštvo će za Berberovića predložiti produženje pritvora, koji mu je posljednji put produžen zbog uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, Berberović je 26. maja u 23.30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama. Naknadno je dr. Alma Suljić podlegla povredama u KCUS-u.

Građani Sarajeva na protestima. DW

Zbog ove nesreće došlo je do uznemirenja javnosti u BiH, a građani Sarajeva drugog dana organizirali su proteste na mjestu nesreće.

Medicinski fakultet u Sarajevu 25. juna je organizirao memorijalnu šetnju za tragično nastradale doktorice Azru Spahić i Almu Suljić, te je položeno cvijeće na mjestu njihovog stradanja na Marindvoru.

Grad Sarajevo je donio odluku o podizanju spomen-ploče Azri Spahić i Almi Suljić.

Kompletna javnost bila je zgrožena zbog činjenice da su život izgubile dvije mlade doktorice.

Mnogi su mišljenja da je zbog ove nesreće, kao i pogibije studentica Selme Agić i Edite Malkoč, potrebno mijenjati zakonsku regulativu i pooštriti kazne za nesavjesne vozače.

Vlada Kantona Sarajevo je nakon smrti dviju doktorica 28. maja održala vanrednu sjednicu na kojoj su donesene mjere o većem prisustvu policije na saobraćajnicama, kao i o ograničenjima brzine na pojedinim mjestima u gradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.