DVIJE OSOBE RANJENE

Video / Pucnjava u tržnom centru u Skoplju: Napadač otvorio vatru pred prolaznicima

Na snimku se vidi trenutak kada dvije žrtve napada silaze pokretnim stepenicama do garaža, a napadač prilazi stepenicama i puca u njih odozgo

U pucnjavi ranjene dvije osobe. Twitter

H. J. I.

24.10.2023

Nakon oružanog napada u tržnom centru "East Gate" u Skoplju, na platformi X (bivšem Twitteru) je objavljen snimak napada. Ranjene su dvije osobe.

Na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se trenutak kada dvije žrtve napada silaze pokretnim stepenicama do garaža, a napadač prilazi stepenicama i puca u njih odozgo.

Hladnokrvni ubica gađa svoje mete koje nisu mogle da pobjegnu jer su bile na pokretnim stepenicama.

On je pucao bez obzira na to što je u roku od nekoliko sekundi pored njega prošlo troje posjetilaca. Hici su ispaljeni samo nekoliko metara iza dvojice slučajnih prolaznika koji su od hitaca pobjegli na sigurno.

Nakon pucnjave, napadač je otrčao u suprotnom smjeru i prošao tačno ispod sigurnosne kamere koja je sve snimila. Zatim je vratio pištolj u džep.

Napadač je obučen u bijeli duks u čijem džepu nosi pištolj. Na poleđini dukserice su crne šare. Na glavi mu je kapa sa spuštenim štitnicima za uši. Ubica nosi tamne kargo hlače i crne atletske cipele sa bijelim đonom.

Policija još nije objavila više detalja o napadaču.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.