ALARMANTNO

Brojne stravične nesreće na cestama u BiH: Za dva dana šestero mrtvih

U Jablanici stradao Borislav Šimić iz Vareša, dok je kod Maglaja poginuo Emin Nadžak

Hitna pomoć na mjestu nesreće kod Maglaja. Facebook

29.6.2023

Za samo dva dana, u ponedjeljak i utorak, na cestama u Bosni i Hercegovini šest osoba je smrtno stradalo u stravičnim saobraćajnim nesrećama.

Udario u kamion

Sve je krenulo od nesreće koja se 26. juna u jutarnjim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 Mostar – Sarajevo, tačnije na lokalitetu Komadinovo vrelo kod Jablanice. U sudaru s kamionom poginuo je Borislav Šimić (79) iz Vareša, koji se nalazio za volanom automobila VW Fox.

On je, pod još nerazjašnjenim okolnostima, prešao na suprotnu stranu ceste u trenutku kada je iz smjera Sarajeva nailazilo teretno vozilo Man. Usljed strahovitog direktnog sudara, vozač je na licu mjesta podlegao. U vozilu je bila njegova četiri godine mlađa supruga Balbina Šimić, koja je, nakon ukazane pomoći u Domu zdravlja Jablanica, s teškim tjelesnim povredama prevezena u mostarsku bolnicu.

Vozač iz Vogošće nastradao u sudaru kod Bratunca. Facebook

Istog dana u 22.40 sati H. L. (45), vozač iz Donje Višće kod Živinica, poginuo je u slijetanju Opel Merive na lokalnom putu u Šišićima. Suvozač u ovom vozilu F. N. (33) iz Šišića lakše je povrijeđen. Smrt vozača konstatirao je dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice.

Na magistralnom putu Foča – Gacko, u mjestu Bukovica, 26. juna u 13.50 sati poginuo je motociklista J. H. (64) iz Danske. On je prilikom saobraćajne nesreće upravljao motociklom BMW.

Nova stravična nesreća desila se 27. juna u 12.10 sati u mjestu Poljice kod Maglaja. U nesreći u kojoj su učestvovala četiri vozila poginuo je 19-godišnji Emin Nadžak iz Željeznog Polja kod Žepča. Od mladića su se na društvenim mrežama opraštali brojni prijatelji i porodica. Kako su naveli na Facebook stranici Naroda i pravde Zenica, riječ je o sinu Saliha Nadžaka, koji je bio kandidat ove stranke za Skupštinu ZDK na oktobarskim izborima.

Vozač nastradao u Foxu kod Jablanice. Facebook

U ovoj nesreći još su četiri osobe povrijeđene te su vozilima Hitne pomoći prevezene u Kantonalnu bolnicu Zenica.

Podlegao povredama

Osim pripadnika PS Maglaj te uviđajne ekipe, i pripadnici PVJ Maglaj su pomogli u izvlačenju povrijeđenih te su sanitetskim vozilima Doma zdravlja transportirani do KB Zenica. Na kamionu koji je učestvovao u sudaru smrskana je kabina.

Istog dana smrtno je stradao vozač H. J. iz Vogošće, koji je podleglo povredama zadobivenim u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Bratunac – Konjević-Polje u mjestu Ranča.

Nesreća u kojoj su učestvovala vozila Golf, za čijim je upravljačem bio H. J., te Megane, kojim je upravljao G. A. iz Srebrenice, dogodila se oko 5.30 sati.

Potpuno smrskani automobil u nesreći kod Maglaja. Facebook

- Oba vozača su prevezena u Dom zdravlja Bratunac, gdje su G. A. konstatirane povrede, a H. J. je zbog stepena povreda vozilom Hitne pomoći prevezen u Bolnicu Zvornik, odakle je na daljnje liječenje upućen u Univerzitetski klinički centar (UKC) Tuzla - saopćeno je iz policije.

Policijska uprava Zvornik je u 12.05 sati obaviještena iz UKC-a Tuzla da je H. J. podlegao povredama.

Smrtno stradao traktorista

Traktorista N. P. iz Bosanskog Novog poginuo je u sudaru s kombijem VW Transporter, dok je vozač kombija lakše povrijeđen. Nesreća se desila 27. juna oko 14.30 sati na putu Bosanski Novi – Kostajnica, u mjestu Ravnice. U nesreći su učestvovali K. Ć. iz Sanskog Mosta upravljajući vozilom VW Transporter i traktorista N. P., koji je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje je, usljed težine povreda, preminuo.


Nadžak: Poginuo na licu mjesta. Facebook

Dženaza nastradalom Eminu Nadžaku bit će klanjana danas poslije ikindija-namaza na mjesnom mezarju u džematu Mjestova Ravan.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.